Opleidingen 2018


Praktische info

Elke zaterdagochtend krijgen twee groepen musicalles op de vaste leslocatie, De Aanlegsteiger in Gorinchem (Vissersdijk 30). De groepen en lestijden zijn:

Musical Young Teens: 9.30-12.30 uur.

Musical Teens: 9.30-12.30 uur (inclusief 15 minuten pauze).


Geen auditie

Om deel te nemen aan de lessen, hoef je geen auditie te doen.


Proefles

In een gratis en vrijblijvende proefles kun je kennismaken met de lessen en kunnen we samen ontdekken, welke les het beste bij je past. Voor een proefles moet altijd vooraf een afspraak worden gemaakt: dan weet jij of je bij de best passende groep kunt komen proefdraaien en kunnen de docenten zich goed op jouw komst voorbereiden.


Groepsindeling

Bij het indelen van de groepen wordt gekeken naar:

  1. Musicalervaring en -vaardigheid (zingen, dansen en toneel spelen).

  2. Podiumervaring.

  3. Werkhouding (zelfstandig, geconcentreerd, gedisciplineerd).

  4. Leeftijd (richtlijnen voor de leeftijden: Junior 8/9 jaar, Young Teens 10/11/12 jaar, Teens minimaal 13 jaar).


Deze indeling in drie groepen is bedoeld om ieder leerling uitdagende lessen op maat te kunnen aanbieden. Leeftijd is dus niet bepalend of een leerling in de ene of de andere groep zit. Het kan ook best zijn dat alledrie de groepen bijvoorbeeld aan hetzelfde nummer werken, maar dat de Teens dit sneller en meer met zelfstudie instuderen terwijl de Junior-leerlingen in de lessen meer stap voor stap aan de hand wordt genomen bij het aanleren. Kortom: elke groep volgt een andere weg om uiteindelijk aan te komen bij dezelfde voorstelling.


Voor de LUSA-lessen is het noodzakelijk dat je goed kunt lezen en dat je je voldoende lang kunt concentreren, aangezien de lessen minimaal anderhalf uur duren. Als minimumleeftijd wordt dan ook acht jaar gehanteerd. Verder is het belangrijk dat je het leuk vindt om niet alleen in een lessituatie bezig te zijn met zang/dans/spel, maar dat je dit ook wilt leren uitvoeren op een podium. De lessen zijn dus altijd gericht op het op de planken brengen van voorstellingen.


Voor jongere kinderen (6/7 jaar) wordt vanuit vanuit Balletschool Papillon op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur een Mini-theaterles aangeboden, die een prima opstap vormt naar de LUSA-lessen op zaterdag. Ook voor deze les graag vooraf even contact opnemen om een proefles af te spreken.


Lesinhoud

De lessen worden gegeven door Anja Rietveld en Birgitta Jansen, die vooral dans en spel voor hun rekening nemen. Zij geven de groepen afwisselend les. Op een aantal zaterdagen is het 'Singin' Saturday'. Op die zaterdagen komt er een extra zangdocent de hele ochtend zangles geven.


Voorstellingen

Ook dit jaar staat er weer een voorstelling gepland, maar wat dit wordt houden we nog even geheim.


Hoe vaak iedere leerling met de voorstellingen meedoet, hangt af van het aantal leerlingen, de rolverdeling en het aantal voorstellingen.


Audities voor gesproken rollen

Iedere leerling die de musicallessen volgt doet daarmee automatisch mee aan de voorstellingen. Voor iedere leerling is er altijd een plaats in het ensemble.


Voor het kunnen spelen van een gesproken rol is het nodig dat een leerling daarvoor auditie doet, waarin hij/zij laat zien over de kwaliteiten te beschikken voor deze rol. Deze audities zijn op zaterdag 14 april 2018.


In de loop van 2018 worden de rollen bekend gemaakt, die in het stuk komen. Het aantal en type rollen wordt natuurlijk al zoveel mogelijk aangesloten op het aantal leerlingen en hun ervaring. Enkele weken voor de audities kan iedere leerling aangeven of hij/zij auditie wil doen voor één of meerdere rollen. Hij/zij krijgt dan de auditie-opdracht die hoort bij deze rol(len). De periode van januari tot en maart kan elke leerling gebruiken om zich optimaal voor te bereiden op de rol, waarvoor hij/zij wil gaan. Vandaar dat in de lessen als oefenstof materiaal uit Annie en vergelijkbare musicals wordt gebruikt.


In de Meivakantie worden de rollen verdeeld, zodat na de Meivakantie met de beoogde rolverdeling kan worden gewerkt aan eerste fragmenten uit de voorstelling. Na de zomervakantie starten de gerichte repetities voor de voorstellingen, met een groepsindeling en rooster die dan passen bij bij de cast en de rolverdeling.


Inschrijving en tarieven

Na het volgen van een proefles ontvang je een informatiepakketje met onder andere een inschrijfformulier, lesrooster en lesreglement. Ook de tariefinformatie is daarbij gevoegd.


Contact

Heb je vragen of opmerkingen of wil je een proefles afspreken? Neem even contact met ons op: onze contactgegevens vind je onder de gelijknamige knop bovenaan de website.